کد خبر: ۵۹۰۹۹
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۷
مقدار چربی که نوزاد در انتهای هر نوبت شیردهی دریافت می‌کند موجب سیری نوزاد شده و این کار از پرخوری و چاق شدن او و نیز افزایش وزن نوزاد در دوران بزرگسالی جلوگیری می‌کند.

کارشناس برنامه تغذیه با شیر مادر مرکز بهداشت استان کرمانشاه، اظهار کرد: به دلیل فواید بسیاری که شیرمادر هم برای شیرخوار و هم برای مادر شیرده دارد، توصیه اکید بر تغذیه نوزادان تا دوسالگی با شیرمادر است.

بهناز کاملی به مناسبت هفته جهانی " تغذیه با شیرمادر" (10 تا 16 مرداد) در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه شیرمادر کاملترین غذا برای نوزادان است، گفت: شیر مادر نیاز غذایی شیرخوار را متناسب با قدرت هضم و گوارش او تامین می‌کند.

وی افزود: شیر مادر علاوه بر موادمغذی حاوی عوامل ایمنی نیز هست که باعث مصونیت و  محافظت شیرخوار در برابر انواع عفونت‌ها می‌شود.

کاملی تصریح کرد: شیرمادر بهترین الگوی رشد برای شیرخوار است و تغذیه با آن می‌تواند رابطه قوی میان مادر و نوزاد و نیز افزایش امنیت روانی برای شیرخوار را رقم بزند.

وی اظهار کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که تغذیه با شیرمادر می‌تواند از ابتلا به سرطان، دیابت، آسم، آلرژی و عفونت‌های دستگاه گوارش و تنفس در شیرخواران تا حد زیادی پیشگیری کند.

کاملی افزود: همچنین بیماری‌هایی مانند گوش درد حاد، عفونت‌های ادراری و بیمارستانی، یبوست و دل درد، برفک دهان و سوءتغذیه در نوزادان تغذیه شده با شیرمادر کمتر دیده می‌شود.

وی تقویت هوش شیرخوار را از دیگر فواید شیرمادر برشمرد و افزود: 70 درصد رشد مغزی نوزاد تا پایان دو سالگی انجام می‌شود و بر همین اساس در قرآن کریم نیز سفارش شده که نوزادان تا پایان دو سالگی با شیرمادر تغذیه شوند.

وی افزود: تحقیقات امروزه نیز نشان می‌دهد که کامل کردن دوران شیردهی طی دو سال تاثیر بسیاری بر رشد مغزی نوزادان دارد.

کارشناس برنامه شیرمادر مرکز بهداشت استان کرمانشاه شیرمادر را بهترین غذا برای نوزادان نارس و کم وزن عنوان کرد و افزود: مقدار چربی که نوزاد در انتهای هر نوبت شیردهی دریافت می‌کند موجب سیری نوزاد شده و این کار از پرخوری و چاق شدن او و نیز افزایش وزن نوزاد در دوران بزرگسالی جلوگیری می‌کند.

کاملی در ادامه با بیان اینکه تغذیه نوزاد با شیرمادر علاوه بر نوزادان برای مادران شیرده نیز فواید بسیاری دارد، گفت: شیردهی موجب می‌شود تا مادران کاهش وزن سریعی داشته و زودتر به وزن قبل از دوران بارداری خود برگردند.

کارشناس برنامه شیرمادر گفت: همچنین خونریزی پس از زایمان در مادران شیرده کمتر است و احتمال ابتلا به سرطان سینه و تخمدان، ام.اس و خطر شکستگی لگن و پوکی استخوان در این مادران در دوران کهنسالی نیز تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

کاملی با بیان اینکه "اکسی توسین" به هورمون عشق و مهر و محبت معروف است، گفت: با شیردهی مادران این هورمون در بدن آنها افزایش پیدا کرده و موجب می‌شود تا رابطه عاطفی قوی میان مادر و نوزاد شکل گیرد.

برچسب ها: شیر مادر ، نوزادان
نام:
ایمیل:
* نظر: